Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Lehden tekoa

Chambers Magazine / Lammas Zine (1999-2012)
Toimenkuvaani kuului lehden yleisten asioiden hoito päätoimittajan ohjauksessa.
Paperilehti: Taitto/ulkoasu, levy- ja keikka-arvostelut, haastattelut.
Verkkolehti: Nettisivujen päivitys, levy- ja keikka-arvostelut, haastattelut.

Tee-se-itse -punklehti (Päätoimittaja Jaakko Teittisen haastattelu / Lahen Lehti)

CHAMBERS MAGAZINE

Jaskan perustama Chambers Magazinestä muodostui aikanaan yksi Suomen tärkeimmistä alakulttuurijulkaisuista ja punkin/hardcore alalla merkittävä tekijä.

Lehden ensimmäinen numero ilmestyi vuonna 1999, jonka jälkeen itsekin innostuin lehdenteosta ja tarjouduin taittamaan seuraavan lehden. Niin myös kävi ja sain olla mukana taittamassa lehteä siitä lähtien sekä olin muutenkin aktiivisesti suunnittelemassa ja ideoimassa lehden sisältöä ja ulkoasua. Kirjoitin myös levy- ja keikka-arvioita sekä tein haastatteluja. Uusia suomalaisbändejä esittelin Bändiprofiili-osissa. Tein myös päätoimittajan luvalla omatoimisesti yhden promootiolehden (taitoin ja kirjoitin jutut).

Special edition oli ilmainen versio Chambers Zinestä.

Lehden tekemisessä oli myös hienoa, että pääsi joillekin keikoille ja/tai festareille ”ilmaiseksi”. Tietysti silloin oli kirjoitettava asiantunteva raportti tai tehtävä haastattelu.

”Samperin” ympärille kehittyi innokkaiden, pääasiassa lahtelaisten tekijöiden myötä monenmoista musiikkiin liittyvää.

Yksi sellainen oli Arton käynnistämä Chambers-TV, joka sisälsi keikkavideoita, haastatteluja, hassutteluja ja vaikka mitä. Todellinen klassikko. Materiaali on julkaistu DVD:nä ja pätkiä löytyy myös YouTubesta.

LAMMAS ZINE

Vuosien saatossa Chambersin tekijöiden musiikkimaku laajeni ja tämä heijastui lehden sisältöön. Pikku hiljaa lehti alkoi laajentua muihinkin genreihin ja mukaan tuli muitakin tyylejä kuin hardcore ja punk. Samalla haluttiin tehdä pesäeroa vanhaan ja eteen tuli nimen muutos. Lopulta lehti nimettiin päätoimittajan hiusmallin mukaan. Verkkolehti jatkoi laadukkaana ja uskottavana verkkomediana.
Muutoksen myötä oma roolini ei muuttunut miksikään aiemmasta.

Lisäarvoa Lammas Zine sai, kun Olli käynnisti nettiradion nimeltään Lammasradio, joka sisälsi asiaa ja asiattomuuksia musiikista. Itse tein radioon salanimellä fiktiivisiä (podcast-)kolumneja.

Pikku hiljaa omat mielenkiinnon kohteeni muuttuivat ja kirjoittaminen Lammas Zineen ensin väheni ja sitten loppui. Myöhemmin Lammas Zinekin jäi ”määrittelemättömälle tauolle”.

ÄHKY-ZINE

Tein vuonna 2008 oman fiktiivisen punk-zinen, joka noudatteli zinen tekemisen kliseitä.
Lehti on luettavissa täällä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: